Kaffe Gevalia 425g Brygg Colombia

Fakta om Kaffe Gevalia 425g Brygg Colombia

Artikelnr. 547131
Enhet ST
SE
Förpackningsinformation 1ST/12/X/X
Minsta beställningskvantitet  1ST
Förpackning 12

Kaffe Gevalia 425g Brygg Colombia

Artnr: 547131
Rostning: Mellanrost/Brygg/Malet.

Förpackningsinformation

Minsta antal 1ST
Antal per förpackning 12
Finns i lager

Gevalia Colombia består av 100% utvalda bönor från Colombia, som mognat i solen längs Andernas sluttningar i röd vulkanjord på 1500 meters höjd. Resultatet är Colombiakaffets karaktäristiska fylliga och syrliga arom i kombination med en lätt fruktig eftersmak.

Rostning: Mellanrost/Brygg/Malet.

Karaktär:
Rostning: 2 av 5
Syrlighet: 5 av 5
Fyllighet: 4 av 5

Oavsett bryggmetod, använd alltid nytappat kallt vatten. Vattnet är en viktig del för smaken, och vatten som stått i ledningarna kan ta smak av dem. Kallt vatten är mer syrerikt och tar bättre fram smaken ur kaffet.

Vattnet som strömmar ur bryggaren bör hålla 92 – 96°C. Det är när de små bubblorna börjar komma – vattnet ska alltså aldrig koka när man brygger kaffe. (Det är dags att sluta säga ”koka kaffe”.)

Förvärm gärna kopparna innan du häller upp kaffet. Rör om innan du serverar – det första vattnet som rinner genom kaffemaskinen eller bryggaren tar med sig mer av kaffets smak.

Vid varmhållning och återupphettning av kaffe bildas bitterämnen, kaffet blir beskt och surt. Låt inte kaffe stå framme längre än 30 minuter på värmehäll. Om du måste varmhålla kaffe, använd termos. För bättre smak vid längre varmhållning så använd Gevalia Professional kaffe.

Rengör och torka av bryggaren, särskilt de delar som kommer i kontakt med kaffet. Kalka av kaffemaskinen eller bryggaren med jämna mellanrum. Ren utrustning ger ett godare kaffe.