Historia

Det började en gång för länge sedan i en källare i Borås, året var 1929!

Historia

Arvid Ahnvik började fotografera motiv från Borås och Sjuhäradsbygden för att sedan låta trycka upp vykort. Dessa såldes med stor framgång och kompletterades senare med en kollektion julkort som bland annat såldes till de stora förlagen i Stockholm.

Etablerat och känt företag i Sjuhärad

Bertil Ahnvik kom som ung pojke in i firman i början på femtiotalet, och reste runt bland företagen. Kunderna bestod mer och mer av textilföretag som det fanns gott om i vår bygd på den tiden. Företaget har hela tiden utvecklats och följt med förändringen i Borås, från textil till postorder och logistik. Ahnviks är idag ett välkänt företag i bygden som har funnits på sju olika adresser i Borås.

Tredje generationen

Hans-Peter Ahnvik drev företaget vidare till år 2016. Då köptes bolaget av Nybloms i Kalmar och sedan dess är Hans-Peter delägare i Ahnviks. Samtidigt skapades nyah-gruppen 
(ny=Nybloms + ah=Ahnviks). 

Första lokalen

Första lokalen hyrdes i källaren på Åsbogatan 13, där också verksamheten började växa och sortimentet breddades med allehanda pappersvaror såsom skrivpapper, papperspåsar, omslagspapper och snören. 

Kunderna var små affärer och lokala charkuterier som det fanns gott om i varje stadsdel. Varorna cyklades ut till kunderna. Så småningom blev ”distriktet” för litet och hela sjuhäradsbygden var nu upptagningsområde.

Ahnviks idag

Ahnviks finns i nybyggda lokaler, med både butik och lager på Viareds industriområde, längs med motorvägen mot Göteborg. Företaget är till största delen verksamt i Västsverige men kunder finns i hela Sverige. Vi har en omsättning på över 400 miljoner och är ca. 48 medarbetare.

Tillsammans med Nybloms i Kalmar är vi två av branschens mest erfarna och framgångsrika företag i respektive region. I nyah-gruppen blir vi tillsammans en aktör med kompetens och styrka att ligga i absolut framkant när det gäller service och sortiment. Läs mer om nyah-gruppen här.